Er is vanochtend weer hard gewerkt aan de nieuwe kleedkamers. Ons nieuwe (deels) overdekte terras wordt langzaam zichtbaar.

De binnenmuren staan. De contouren van de verschillende ruimtes zijn nu goed te zien.

30-01-2020

De aannemer is gestart met de verbouwing van de kleedkamers! Vorige week is er volle bak gesloopt door een aantal van onze leden. Waarvoor hartelijk dank! Er volgt hier regelmatig een update.

17-11-2018

De indeling en wedstrijdschema van de wintercompetitie 2018/2019 staat online en is hier te vinden.

04-11-2018

Ons GROEN 1 team is kampioen geworden! Dit team kwam dit voorjaar nog uit in groen 2 en wisten daar al kampioen te worden en nu speelden zij een niveau hoger, maar dit bleek ook geen probleem te zijn. Met 24 punten uit 6 wedstrijden bleven zij de concurrenten ruim voor. Gefeliciteerd voor de spelers van dit team: Mauk van Son, Justen Bijl, Finn van Beusekom en James Dawson!

27-10-2018

HEREN 1 JACOBA VAN BEIEREN GRIJPT NIPT NAAST KAMPIOENSCHAP NAJAARSCOMPETITIE.

De heren 1 van Jacoba van Beieren hebben afgelopen zaterdag nipt naast de titel gegrepen in hun klasse van de KNLTB najaarscompetitie. In de alles beslissende en zeer spannende onderlinge wedstrijd met koploper Smash uit Bergen op Zoom werden de punten gedeeld met een 3-3 eindstand. En dit was te weinig voor de heren. Zij hadden dit onderlinge duel met 4-2 moeten winnen om de beker mee naar huis te kunnen nemen. Door dit gelijkspel bleef Smash de heren met 2 punten voor en mochten zij zich tot kampioen 2018 kronen.

De heren begonnen in de middag met enkelspelen. De heren wisten dat ze met 4-2 moesten winnen om het kampioenschap te kunnen behalen. Als eerste gingen Raymond Schrauwen en Curtis Goedegebuure de baan op. Raymond speelde de eerste enkel tegen de sterkste Smash speler. Ondanks een kleine blessure gaf Raymond alles om het eerste punt binnen te halen voor de thuisploeg. De eerste set werd nipt met 6-4 door Raymond verloren. In de tweede set bleef het spannend en Raymond ging lang mee, maar tegen het einde van de set was zijn tegenstander net iets scherper en met nogmaals 6-4 werd ook de tweede set en de wedstrijd verloren. Tussenstand 0-1 voor de bezoekers.

Curtis speelde tegelijkertijd zijn enkel partij. Hij won de eerste set snel met 6-2 en kwam ook in de tweede set niet in de problemen. Deze tweede set werd ook met 6-2 gewonnen waardoor de stand weer gelijk was met 1-1.

Daarna was het de buurt aan Ruud Schot. Die schoot uit de startblokken en won de eerste set met de duidelijke cijfers van 6-1. In de tweede set kwam er wat meer weerstand, maar Ruud liet zich niet van de wijs brengen en met 6-4 won hij ook die set en bracht Jacoba weer op voorsprong. Tussenstand 2-1.

Als laatste ging captain Antal Joppe de baan op. En die begon desastreus aan zijn partij. De eerste set was binnen geen tijd met 6-0 verloren. Maar toen begon de wedstrijd eigenlijk pas. Antal herpakte zich en kwam zeer sterk terug in de tweede set. Ook deze set was binnen een mum van tijd gespeeld en ditmaal ging de set met ruime cijfers van 6-1 richting de captain van Jacoba. Er was een derde beslissende set nodig om deze wedstrijd te beslissen. En het werd een uiterst spannende en mooie derde set. Beide spelers kregen kansen en tijdens de eerste mogelijkheid tot winst op eigen service werd Antal helaas gebroken. Even leek de wedstrijd dan toch richting Smash te gaan, maar bij de tweede mogelijkheid pakte Antal zijn kans wel. Met 7-5 won hij deze uiterst vermakelijke wedstrijd en hield de hoop voor het kampioenschap voor de heren in leven. Tegelijkertijd behield de captain met deze uit het vuur gesleepte overwinning zijn ongeslagen status tijdens dit seizoen.Tussenstand nu 3-1.

De dubbelspelen zouden de beslissing moeten gaan brengen. Een van de twee zou gewonnen moeten worden. Ruud en Raymond kwamen uiteindelijk het dichts in de buurt om daarvoor te zorgen. Heel dicht zelfs. Zij verloren de eerste set nog met 6-3, maar kwamen in de tweede set uitermate sterk terug en met een duidelijke 6-1 dwongen ze een beslissende super-tiebreak af. In deze tie-break kwamen ze 8-4 en kregen later nog 2 matchpoints die ze helaas niet konden verzilveren. Na een slopende strijd stapten Ruud en Raymond met een 14-12 nederlaag in deze beslissende super-tiebreak teleurgesteld van de baan af.

Op de andere baan begonnen Michael Bazen en Curtis nog goed aan hun wedstrijd. Ze pakten een 5-1 voorsprong en de eerste set leek binnen. Maar het verliep anders. De Bergenaren kwamen terug en eroverheen en met een 7-1 winst in de tie-break ging de eerste set alsnog met 7-6 richting de bezoekers. Dit was een mentaal tikje voor de heren van Jacoba. Tegelijkertijd zagen ze hun teamgenoten op de baan ernaast nipt naast de winst grijpen. Ze moesten nu terugkomen en winnen om de laatste kans op de titel te pakken. Helaas lukte het ze niet het tij te keren. Bij 5-2 kregen de Bergenaren hun eerste matchpoint en zij verzilverden dat punt zodat de titel ondanks een zeer spannende strijd toch naar Bergen op Zoom meegenomen zou gaan worden.

Volgend jaar een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de heren van Jacoba van Beieren. Nadat de eerste wedstrijd nog met 4-2 werd verloren van Prinsenbeek was deze kampioenswedstrijd en de kans op de titel toch een mooie bonus op het einde van dit tennis najaarsseizoen.

ALLE VERSLAGEN VAN DE GESPEELDE WEDSTRIJDEN VAN DE HEREN ZIJN TE VINDEN ONDER COMPETITIEVERSLAGEN.

10-09-2018

Vanaf aanstaande vrijdag gaat de najaarscompetitie voor zowel senioren als jeugd van start. Alle thuiswedstrijden kunt u vinden in de agenda. U kunt als u op de wedstrijden klikt zien hoe de baanbezetting is. U kunt via mijnknltb.toernooi.nl alle teams volgen hoe zij presteren. Tevens zal er iedere maandag op deze pagina de uitslagen van het weekend ervoor worden geplaatst.

16-08-2018

In september organiseren wij ons Smalstad Open Tennistoernooi.

Hierbij nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan ons toernooi.

Het toernooi begint op 3 september en eindigt op 9 september.

In het voorweekend op 1 en 2 september zullen er ook wedstrijden worden gespeeld.

U kunt inschrijven in de enkel, dubbel en mix in de categorieën 3 t/m 8.

Er is geen minimale leeftijd van deelname aan ons toernooi verbonden.

Heeft u nog vragen mail gerust naar smalstadopen@zeelandnet.nl

Wij zien uw deelname met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Toernooicommissie TV Jacoba van Beieren.

12-08-2018

Op dinsdag 28 augustus organiseert TV Lepelstraat een Ladies Day. Voor informatie klik op onderstaande link.

Ladiesday 2018

01-06-2018

21-05-2018

Sanne Jansen kreeg afgelopen dinsdag 150 euro voor Run for Kika op 24 juni in Rotterdam. Het is de opbrengst van de kinderspelen op Koningsdag in Sint-Maartensdijk.

Die werden georganiseerd door de drie sportverenigingen: SV Smerdiek, Tennisvereniging Jacoba van Beieren en Korfbalvereniging Emergo. De opbrengst van de versnapering zou eerst worden verdeelt worden onder de verenigingen, maar onderling is er besloten om dit aan een goed doel te schenken. Het goede doel werd de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

01-03-2018

De indeling en wedstrijden voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2018 zijn bekend gemaakt. In de agenda zijn alle thuiswedstrijden van de teams terug te vinden. Wij hebben dit voorjaar maar liefst 8 seniorenteams en 5 jeugdteams! Wilt u een compleet overzicht van de wedstrijden van de teams dan verwijzen wij u voor de senioren en mix 11 t/m 17 jaar naar www.mijnknltb.toernooi.nl en voor de TennisKids naar www.tenniskids.toernooi.nl.

18-02-2018

Op vrijdag 2 maart om 20.00 uur vindt de Algemene ledenvergadering plaats met extra aandacht voor de verbouwingsplannen van de accommodatie. U vindt de uitnodiging en bijbehorende stukken in uw mailbox.

18-11-2017

De indeling en wedstrijdschema voor de wintercompetitie 2017/2018 staan online. Deze zijn te vinden via deze link.

20-10-2017

Aanstaande dinsdag (24 oktober) is vanwege een instructie avond voor het gebruik van de AED tussen 19.00 en 22.00 uur niet toegankelijk.

18-08-2017

De indelingen en wedstrijden voor de Woensdag Wedstrijdavond 2017 zijn bekend. Klik hier voor de indeling en het wedstrijdschema.

Van zaterdag 2 t/m zondag 10 september vieren wij het 25-jarig jubileum van ons Smalstad Open toernooi. In het finaleweekend op zaterdag 9 september zal de vereniging tevens hun 40-jarig jubileum vieren.

Om deze mooie mijlpaal te vieren hebben wij een aantal bedrijven bereid gevonden om ons te sponsoren. Wij willen graag Tweewielerservice Van der Zande, Schildersbedrijf Pipping, Brasserie de Zeester, Remmerswaal Accountants, Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans, Van ’t Hof Aluminium en Klusbedrijf P. Potter bedanken voor hun bijdrage!

Er kan t/m vrijdag 25 augustus ingeschreven worden voor het Smalstad Open 2017 via www.toernooi.nl. Inschrijving is mogelijk in alle onderdelen in de speelsterktes 3 t/m 8. Zoals al jaren gebruikelijk is bij ons toernooi, hanteren wij geen minimale leeftijd van deelname.

Klik hier voor de poster van het Smalstad Open 2017.

01-07-2017

MIX KOMT ÉÉN PUNT TEKORT VOOR KAMPIOENSCHAP

Onze mix ging de laatste wedstrijd tegen koploper Waarde in met een achterstand van 4 punten. Dit betekende dat er met 5-1 gewonnen moest worden om het kampioenschap te vieren. Na de dames- en herendubbel was de stand 1-1 en dit werd uitgebouwd naar een voorsprong van 4-1. Maar helaas werd de vierde mix in een driesetter verloren, waardoor het kampioenschap naar Waarde ging. Al met al draaide de mix een goede en vooral erg gezellige competitie.

13-05-17

HEREN 1 KAMPIOEN 2E KLASSE!!! Heren 2 eindigt als 2e.

Vandaag is in Yerseke heren 1 met overmacht kampioen geworden in de 2e klasse district Zeeland. Met maar liefst 9 punten voorsprong op de nummer 2, jawel onze heren 2. Heren 1 behaalde een aantal van 36 punten uit de zeven gespeelde wedstrijden. Volgend jaar mogen zij het weer gaan proberen in de 1e klasse. Dat wordt hard trainen deze winter heren  🙂

Van links naar rechts Bas Vroegop, Rick Zwagemaker, Raymond Schrauwen, Niels Bijl, Ruud Schot en Jan Leeuwenhaag

09-05-2017

Onze zaterdag heren 1 zijn weer bezig aan een geweldige voorjaarscompetitie. Met nog één speelronde te gaan staat het team 5 punten los van de concurrentie. Dit betekent dat onze heren aankomende zaterdag in en tegen Yerseke (aanvang 13.00 uur) aan een punt genoeg hebben om kampioen te worden en te promoveren naar de 1e klasse!

Alleen onze eigen heren 2 kon er nog een gelijk spelletje uitslepen in de eerste wedstrijd, maar daarna werd er geen wedstrijd meer verloren.

08-05-2017

Vandaag zijn onze zonnepanelen in bedrijf gegaan! In het begin van de avond is de eerste stroom opgewekt. Wij zullen de aankomende weken en zomer gaan gebruiken om het tennispark verder op te knappen, zodat met de viering van ons 40-jarig jubileum en 25-jarig bestaan van het Smalstad Open het park er weer als een plaatje bij ligt. Om dit voor elkaar te krijgen kunnen wij vele vrijwilligers gebruiken. Als u uw handen uit de mouwen wilt steken kunt u zich aanmelden via het mailadres bestuur@tvjacobavanbeieren.nl.

26-03-2017

Vandaag is de laatste speeldag van de wintercompetitie 2016/2017 gespeeld. Team 2 ging met een voorsprong van twee punten op team 8 de laatste speelronde in. Maar op de laatste dag is de gehele ranglijst nog veranderd. Team 8 is uiteindelijk met een voorsprong van maar liefst negen punten de winnaar van deze editie gewonnen. Felicitaties aan Ilse, Belinda, Arjen en Indy. Team 6 is tweede geworden met maar één punt voorsprong op team 5. Team 2 is ondanks de goede uitgangspositie als 4e geëindigd.

Alles over de wintercompetitie 2016/2017 is te vinden via deze link.

01-03-2017

Met maar liefst 25 kinderen is vandaag het Glow in the Dark tennis gehouden. Hierbij een aantal foto’s.

26-02-2017

Vanwege vier vervallen speeldagen van de wintercompetitie heeft de wedstrijdcommissie besloten deze in te halen met een dubbel programma op 12 en 26 maart:

04-02-2017 GLOW IN THE DARK TENNIS

Op woensdag 1 maart in de voorjaarsvakantie organiseren wij voor onze jeugdleden Glowtennis. Vanaf 17.30 uur is de jeugd welkom in De Haestinge waar de sportzaal zal worden omgetoverd voor Glow in the Dark tennis.

Voor meer informatie: Glowtennis 1 maart 2017

22-01-2017 ZEER GESLAAGD SMALSTAD WINTER OPEN 2017

19-11-2016 WINTERCOMPETITIE AFGELAST

De wintercompetitie voor morgen (zondag 20 november) is vanwege de voorspelde weersomstandigheden afgelast.

06-11-2016 MIX 11 T/M 14 JAAR KAMPIOEN!

mix-11-14-kampioen-najaar-2016-met-bloemen
Op weer een zeer regenachtige zondag is ons jeugdteam kampioen geworden! Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen en in Ouddorp op het programma, maar weer gooide de regen bijna roet in het eten. De oplossing kwam al snel en de wedstrijden werden verplaatst naar de tennisbanen van Indoorcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede. Met een 1-1 tussenstand op het scorebord en een kleinmix-11-14-kampioen-najaar-2016 voordeel in de tussenstand in de mix werd begonnen aan de wedstrijden. De mix bleek een belangrijke wedstrijd te worden, deze werd gewonnen door Kiki en Elmar en hiermee kwam de 2-1 voorsprong op het bord. De meisjesdubbel van Kiki en Quinty ging helaas verloren, maar onze jongens Elmar en Arjen haalden het beslissende punt binnen, waardoor het team met 3-2 won. Met deze overwinning zijn alle wedstrijden gewonnen en is het team dus kampioen geworden, ondanks een paar punten minder dan Ouddorp. Want wie al zijn wedstrijden wint is volgens de reglementen van de KNLTB kampioen!

Niels Bijl slaat dubbelslag op Smalstad Open 2016

Niels Bijl is de grote winnaar geworden van het Smalstad Open 2016. Bijl won op het toernooi van zijn thuisclub zowel de HD4 met zijn zwager Bram Meulblok en de HD5 met competitiepartner Ruud Schot. In de HD4 finale werden Pieter Burremans en oud Smerdiekenaar Jules Nuijten in 2 sets verslagen. De HD5 finale was een volledig Smerdieks onderonsje, waarin Bijl en Schot hun clubgenoten Martijn van der Graaf en Leroy Pors na een spannende wedstrijd in 3 sets versloegen.foto-hd4-smalstad-2016
Door vakanties, blessures en clubkampioenschappen bij andere verenigingen was de opkomst lager ten opzichte van de vorige editie. Desondanks is toernooileider Jeffry Stoutjesdijk tevreden over het verloop. “ We hebben een prachtige week weer gehad, met daardoor tot ’s avonds laat veel mensen langs de kant, wat altijd een stimulans voor de deelnemers is “. Met 73 wedstrijden gespeeld door 94 spelers werd dagelijks gestreden in de diverse categorieën. Op de finalezondag werd door het kantinepersoneel voor alle deelnemers een buffet verzorgd. Aan het eind van de dag werd het toernooi met een verloting en prijsuitreiking afgesloten. Stoutjesdijk kijkt met zijn commissie al uit naar de komende toernooien. “ Begin januari organiseren we jaarlijks het Smalstad Winter Open, wat traditioneel veel deelnemers trekt en waarbij we alles in winterse sferen aankleden. Daarnaast vindt volgend jaar september de jubileumeditie van het Smalstad Open plaats (25e editie), waarin we extra uit zullen pakken en diverse activiteiten zullen organiseren “.